Értesíti a Dropbox, ha valaki letölt egy fájlt? Megváltoztathatom a fájl engedélyét, ha egy fájlt megosztunk? Láthatom, ki szerkesztette a feltöltött fájlt? Hogyan oszthatom meg a Dropbox fájlokat olyan emberekkel, akik nem használják a szolgáltatást? Mindezeket a kérdéseket gyakran látjuk a TechJunkie postafiókban, így itt az ideje, hogy válaszoljunk rájuk.

Lásd még a Dropbox előfizetés lemondásának cikkét

A Dropbox jelentős felhőalapú tárolási szolgáltatás, globális jelenléttel. Van egy alapvető ingyenes csomag, amely 2 GB tárhelyet és fizetett csomagokat kínál, amelyek növelik ezt 1 TB-ra vagy 2 TB-ra magánszemélyek számára, vagy korlátlan tárhelyet biztosítanak a csapatok számára. A szolgáltatás könnyen kezelhető, bármely web-képes eszközön működik, és nagyon megbízhatónak bizonyult.

A Dropbox felhőtároló. Ez nem egy felhőmegosztó szolgáltatás. Sokan vannak a környéken, de nem a Dropbox. Valójában a szolgáltatás aktívan figyeli az egyes fiókokhoz való kapcsolódást és a sávszélességet, és blokkolja a linkeket, ha észleli, hogy valamit nyilvánosan megoszt. Ossza meg magántulajdonban, és jól van. Ossza meg a világgal, és valószínűleg blokkolja a linket.

Értesíti a Dropbox, ha valaki letölt egy fájlt?

A Dropboxnak van néhány megfigyelő eszköz, de egyetlen, amely nyomon követi a letöltéseket. Vannak olyan harmadik féltől származó szolgáltatások, mint például az URL-rövidítők, például a Bitly, vagy a Dropbox API-t használó bővítmények.

Ezen módszerek egyikét sem garantáljuk, de kis betekintést nyújtanak a folyó eseményekbe. A Bit.ly és más rövidítők nyomon követik a link teljesítményét, és ezek egyik mutatója az, hogy hány kattintásra került egy URL egy megadott időn belül. Megmutathatja azt is, hogy a világ mely pontjára kattintottak, ha a szamár eléri az elérést.

Az OrangeDox egy Dropbox kiterjesztés, amely nyomon követi a dokumentumokat, beleértve a letöltéseket is. A Dropbox API-t használja a letöltések nyomon követéséhez, a márkák hozzáadásához a fájlokhoz és egy csomó más üzleti-orientált funkcióhoz. A letöltés kezelésére a mappakövetési funkció szolgál.

Meg lehet változtatni a fájl engedélyét, miután egy fájlt megosztottak a Dropbox-ban?

Igen tudsz. Teljes mértékben ellenőrizheti adatait, és bármikor megváltoztathatja az engedélyeket. Még a megosztás után is. Ez elengedhetetlen funkció a dokumentumok és mappák frissítésekor, a többiek visszavonásakor, valamint a megosztott és mikor történő ellenőrzés szempontjából.

A Dropbox fájljogosultságainak megváltoztatásához tegye a következőket:

  1. Jelentkezzen be a fiókjába, és válassza a Files.Vissza a módosítani kívánt fájlt, és válassza a Share.Válasszon egy felhasználót, akinek a jogosultságait módosítani kívánja, és nyissa meg a legördülő menüt.Válassza a Szerkesztés, Megtekintés vagy eltávolítás lehetőséget, ahogy szüksége van.

Attól függően, hogy milyen Dropbox ízt használ, lehetséges, hogy csak a már megosztott fájlok felhasználóit tudja eltávolítani.

Három fájljogosultsági beállítás van: tulajdonos, szerkesztő és megjelenítő. Közülük kettő felel meg a 4. lépésben szereplő beállításoknak. A Szerkesztő fájlokat és mappákat szerkeszthet, meghívhat tagokat, megváltoztathatja a szerepeket, e-maileket küldhet a tagoknak, és meghagyhatja a szerkesztő hozzáférését. A Viewer csak olvasható, és fájlokat és mappákat tekinthet meg, megjegyzéseket fűzhet hozzájuk és e-mailt küldhet más felhasználóknak, de semmi mást.

A tulajdonos az a személy, aki a kérdéses mappát birtokolja. Teljes ellenőrzésük alatt áll, és létrehozhatnak, törölhetnek, megváltoztathatnak szerepeket, szerkeszthetnek, meghívhatnak, visszavonhatnak meghívásokat, rúghatnak embereket, és akár meg is oszthatják a mappát. Nem változtathatja meg a szerepet olyan tulajdonosra, amely a kezdeti mappabeállításhoz tartozik.

Láthatja, ki szerkesztette a Dropboxba feltöltött fájlt?

Igen tudsz. Ha Ön tulajdonos vagy szerkesztő, akkor bármilyen feltöltött mappán megnézheti a tevékenységeket.

  1. Nyisson meg egy mappát vagy fájlt, és válassza a jobb nyíl ikont a Dropbox oldalsávjának megjelenítéséhez. Válassza a Tevékenység lehetőséget. Ellenőrizze az új lap szerkesztett részét, hogy megtudja, ki, mikor és mi szerkesztett.

Azt is megnézheti, hogy milyen fájlokat adtak hozzá, ha áthelyezték őket, és átnevezték őket. Ez egyértelműen jelzi, hogy mi történt a mappában annak feltöltése óta.

Megoszthatom a Dropbox fájlokat olyan emberekkel, akik nem használják a szolgáltatást?

Igen tudsz. Ezt óvatosan kell használni, mivel a Dropbox világossá teszi, hogy nem fájlmegosztó szolgáltatás. Ha azonban azt akarja, hogy mások láthassák a feltöltött vagy a csapatokat használó fájlokat, egyszerű megosztani azokat a nem Dropbox felhasználókkal.

  1. Jelentkezzen be a Dropbox-ba, és válassza ki a megosztani kívánt fájlt vagy mappát.Válassza ki a Megosztás gombot, majd válassza a Link küldése lehetőséget. Írjon be egy e-mail címet a link elküldéséhez, és válassza a Küldés lehetőséget.

Ezt megteheti többször, ha szüksége van. A címzett egy URL-t kap a Dropbox-tól, amely közvetlenül eljuttatja Önt a csatolt fájlhoz vagy mappához.